We zijn – in alle bescheidenheid – een begrip in Brecht en omstreken. Elke maandag in juli zakken honderden, vaak duizenden ‘vrienden van het park’ af naar ons sfeervolle gemeentepark, en dat al meer dan twintig jaar lang! 

Als rattenvangers van Hamelen lokken de soundcheckende groepen de Brechtenaar uit zijn zetel. Gratis inkom, een sfeervolle weide, het vooruitzicht vrienden en kennissen te ontmoeten, vrolijke vrijwilligers die gersten- en ander nat aandragen en covergroepen die het beste van zichzelf geven, zorgen voor een niet stuk te krijgen succesformule. Tenzij een vilein virus roet in ‘t eten gooit…

Stilaan gloort echter de vrijheid en maken we ons op voor een memorabele 23ste editie…. 

Maar ere wie ere toekomt, eerst een stukje geschiedenis. In de zomer van 1997 schuimt een aantal sportievelingen onder de vlag van Vriendenkring Gemeentepersoneel Brecht de parkfeesten in de omtrek af.  “Dat moet in Brecht toch ook lukken!” klinkt het en “we hebben een prachtig park en enig budget…” tot “op maandag is er toch niks te beleven, we maken er gewoon een verlengd weekend van…”
Brainstormen, een magnifiek en tijdloos logo ontwerpen, bevriende sponsors aanspreken, de gemeentelijke diensten warm maken, de leden van de vriendenkring enthousiasmeren en vooral… meer en meer goesting krijgen! 

Op maandag 6 juli 1998 heeft het legendarische Desperated Company de eer om de eerste Parkhappening Brecht te openen! Niemand die vermoedde dat we tot en met maandag 29 juli 2019 ELKE MAANDAG IN JULI Parkhappening Brecht zouden organiseren! En toch deden we het! We organiseerden kinderfestijnen en trappistovergoten seniorennamiddagen met gratis vlaai en een keure bekende Vlamingen, we lieten absolute toppers opdraven en genoten van onvermoede plaatselijke talenten. Bewonder de pure nostalgie op onze website!
Maandag 13 juli 2020 zou het absolute hoogtepunt worden: de 100ste parkhappening! Zou…  

Om al dat moois mogelijk te maken waren er de mannen en vrouwen van het eerste uur, de pioniers waarvan velen ook vandaag nog actief zijn.
Is er het bestuur, een stevige vriendenkliek die de discussie niet schuwt, waarbij ieders ideeën gewikt en gewogen en al dan niet uitgevoerd worden.
Zijn er jaar in jaar, uit elke maandag opnieuw tientallen vrijwilligers die parkhappening Brecht schragen en zonder wie dit succes onmogelijk zou zijn. Onnoemelijk bedankt!
Zijn er ettelijke sponsors, jaar na jaar meer, dankzij wiens onbaatzuchtige steun we al dat moois kunnen betalen. Een diepe buiging en een welgemeend dankjewel!
En zijn jullie er natuurlijk! De trouwe klanten die wekelijks op hun vaste plek in ’t park op post zijn, de muziekliefhebbers die in stilte of luidkeels komen genieten van hun geliefde band, de vriendengroepjes voor wie de maandagen in juli heilig zijn, de dappere senioren die hobbelend de wei trotseren en een dansje placeren….
Er waren vette, heel vette en iets magerder jaren – zo gaat dat – maar de laatste jaren waren we ‘de kwaaie door’, tot dat vermaledijde 2020… 

Maar we komen terug! 2021 wordt voor Parkhappening Brecht een doorstart. Ongetwijfeld anders dan voorheen, zonder het schouder aan schouder, zalige tooghangen allicht, maar met een gezellig toeven aan tafels, met ‘garçons’ die zich de benen onder het lijf uit lopen, met de groepen gepland voor 2020, met de omkadering van ons gemeentepark, met… alles wat op dat ogenblik mogelijk zal zijn. We hopen jullie te ontmoeten op maandag 5 juli 2021. Tot dan!