Editie 2017

Parkhappening 2017 – 20ste jaargang

TWIN-TIG-STE-JAAR-GANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (niet natellen, ’t zijn er wel degelijk TWINTIG)

Als bescheiden Brechtenaren zijn we voor een keer fier op onszelf, want je moet het toch maar doen: met een dertigtal gedreven mensen jaar na jaar het park klaarstomen en – als ware rattenvangers van Hamelen - duizenden muziekliefhebbers naar ons sfeervolle gemeentepark lokken.  

  • Honderden vrijwilligers voorzagen iedereen van een frisgetapt natje…
  • Meer dan honderd en tien groepen maakten tienduizenden dansbeentjes los…
  • Regen, storm en ontij hielden ons geen enkele maandag uit het park.
  • Tientallen kinderen haalden vele duizenden drankbekers op en hielden zo de afvalberg binnen de perken.
     

We maken er, samen met jullie, een sprankelende feesteditie van, letterlijk trouwens, want voor het eerst verwennen we de liefhebbers met een glaasje cava!

Verder blijven we onze succesformule getrouw: om half acht warmen moedige, vaak eenzame mannen met gitaren de weide langzaam op: kabbelende, herkenbare melodieën geven iedereen de tijd om rustig ‘thuis’ te komen, de weetjes van de voorbije week op te rakelen, al eens te proeven of ‘hem ook vandaag weer smaakt’, links en rechts oude bekenden te begroeten en eens te meer vast te stellen dat het ‘goed toeven is in ’t park’.

Om negen uur is het dan tijd voor het echte werk en nemen de hoofdacts iedereen mee op sleeptouw tijdens een twee uur durende aaneenschakeling van dansbare en tot meebrullen uitnodigende wereldcovers! Om elf uur sluiten we zoals steeds de debatten en blijven de diehards nog tot een uur of twaalf nakaarten en natuurlijk afspreken voor de volgende week.

Ook de kalender doet zijn duit in het zakje: er zijn dit jaar immers vijf maandagen in juli!