16 juli

Halverwege zijn we op 16 juli en daar geven we dit jaar een stevige twist aan! We hebben het een beetje gehad met een lange seniorennamiddag, een onderbreking van enkele uren, een klassieke parkavond en een waanzinnig zware opruimnacht… ze konden ons tegen een uur of twee meestal van de wei krabben…

Daarom beginnen we deze keer wat later, zo rond een uur of drie en gaan we van dan af in een ruk door tot elf uur. We richten ons tijdens deze medioren- en seniorendag  ‘schlagerfestivalgewijs’ op de liefhebbers van het betere levenslied, op croonerfanaten en smartlapaddepten… kortom, op (bijna) iedereen!

Rode draad doorheen deze van nostalgie doordrongen maandag zijn de GUY EN DEN HERMAN, strijders van vele oorlogen en kermisgangers van het zuiverste water. Om 15 u. verwelkomen ze iedereen en zeker ook de krasse knarren van beide rusthuizen en hun begeleiders. Ze warmen hen op voor hun hoogtepunt van de namiddag: EDDY MARS en zijn Brechtse echtgenote, die hen rond 16 uur de mooiste 16de juli van hun leven zullen bezorgen! Nadat de Guy en den Herman rond 17 uur de oudsten met hun zoetgevooisde klanken uitwuiven, kunnen al de anderen rustig blijven zitten voor een tweede optreden van Eddy Mars.

En zo kabbelt de – hopelijk zonovergoten - dag rustig verder, onderbroken voor een frietje of een braadworst, een voorzichtig dansje, trappistje links, cavaatje rechts, buurtje hier, babbeltje daar… om stilaan de parkweide gereed te maken voor ons avondprogramma.

Rond half acht is ’t aan den TORSTEN om iedereen weer bij de ‘schlagerles’ te krijgen:  hij geeft iedereen in het park heel spontaan zijn schouder om zich eens goed te laten gaan. Meer Kempens dan den Torsten worden ze niet meer gemaakt! Deze koning van de betere smartlap laat de weide gegarandeerd nog eens lekker ouderwets meebrullen!

En dan wordt het hoog tijd voor de top of the bill van deze derde maandag in juli; ons aller crooner, plaatselijk ambiancemaker en onovertroffen vertolker van het betere levenslied… niemand minder dan RUDI SCHRAUWEN. Vorig jaar nog geveld door ziekte, heeft de Rudi beloofd dat dit jaar ruimschoots goed te maken en een drietal sets te zingen, telkens begeleid door het onverstoorbare duo Guy en Herman – die mannen gaan hun hemel meer dan verdiend hebben – met een orgelpunt rond de klok van elven: mooi, ’t leven is mooi!